Ikgadējās UNESCO nedēļas “Kultūras mantojums lietojumā” ietvaros Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā 10. oktobrī plkst. 18.00 notiks muzeja Etnogrāfijas nodaļas vadītājas Sanitas Stinkules lekcija “Latviešu tradicionālie ēdieni”.
Cilvēks jau izsenis mācījies iegūt iztikas līdzekļus no dabas. Sākotnēji ļaudis pārtika no zivīm, medījumiem un dabā iegūtiem augiem – ēdamām saknēm, stiebriem, ogām un riekstiem, vēlāk iemācījās apstrādāt zemi un pieradināt lopus. Naturālā saimniecība bez lielām izmaiņām mūsdienu Latvijas teritorijā pastāvēja no 1. gadu tūkstoša pirms Kristus līdz pat 20. gadsimta sākumam. Kāds bija latviešu zemnieka uzturs naturālās saimniecības laikā? Vai latvietis spēja sevi nodrošināt ar pārtiku? Ko zemnieks pirka un ko audzēja pats? Kad sāka audzēt kartupeli, gurķi un salātus? Ko zemnieks zināja par kafiju un kas bija viņa gardēdiens?
Ieeja bezmaksas.